пʼятниця, 11 квітня 2008 16:56

54 нелегали задихнулися у вантажівці

54 мігранти з Бірми задихнулися у вантажівці, намагаючись нелегально дістатися до південної таїландської провінції Пхукет. Сподівалися знайти роботу на одному з найпопулярніших тамтешніх курортів.

Загиблих знайшли в контейнері вантажівки, припаркованої на узбіччі дороги. 67 інших мігрантів вижили. Вони розповідають, що намагалися покликати водія, стукали у стіни і кричали, але той їх не чув. За кілька годин руху він зупинився і, побачивши мертвих у контейнері, втік. Більшість людей доправили до лікарні, інших забрали до поліції.

Вантажівку з 17 українськими нелегалами 2005-го затримали австрійські прикордонники. Люди ледь не задихнулися в контейнері. Їх депортували до України.

У січні цього року в Альпах ледь не загинула 47-річна українка з п"ятьма дітьми. Жінка намагалася обійти прикордонні пости, але заблукала. Житель пригірського району по радіо впіймав сигнал рації: жінка ламаною англійською просила допомогти. Українців знайшли за чотири години.

Схожий випадок стався торік у вересні в Карпатах. Чеченка Каміса Джамалдінова з чотирма дітьми нелегально перетинала україно-польський кордон через гори і заблукала. Три її доньки замерзли й померли. Камісу з 3-річним сином знайшли польські прикордонники. Чеченцям надали статус біженців у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «54 нелегали задихнулися у вантажівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі