четвер, 27 вересня 2007 15:43

51-річна бразилійка народить власних онуків

  Розінете Палмейра Серрао погодилася народити дітей для своєї доньки Клавдії-Мішель, бо сурогатною матір’ю, за бразильським законом, могла стати лише родичка
Розінете Палмейра Серрао погодилася народити дітей для своєї доньки Клавдії-Мішель, бо сурогатною матір’ю, за бразильським законом, могла стати лише родичка

51-річна бразильська медсестра Розінете Палмейра Серрао з міста Ресіфе є сурогатною матір"ю для дітей своєї доньки, 27-річної Клавдії-Мішель. Нині вона на 37-му тижні вагітності. За прогнозами лікарів, 12 жовтня жінка народить двох хлопчиків-близнят.

Вона стане першою в світі бабусею, яка народить одразу двох онуків. Хлопчикам уже вигадали імена — Антоніо Бенте та Віктор Габріель.

Протягом 4 років Клавдія безрезультатно лікувалася від безпліддя. Потім лікарі порадили скористатися послугами сурогатної матері. За законами Бразилії, нею може стати лише родичка. У жінки немає сестер, вона звернулася до матері.

Вони намагалися зробити операцію в кількох клініках. Та їм відмовляли через поважний вік потенційної матері. Згідно з правилами, їй не може бути більше 50 років. Розінете на той момент уже виповнився 51.

Клавдія з чоловіком вже втратили надію мати дітей. Але їм подзвонили з центру репродукції й запропонували спробувати.

— Це надзвичайно складний випадок, — говорить директор центру Клаудіо Леаль Рубейро. — Але я допоміг цій парі, бо розумів, що іншого шансу вони вже не матимуть.

Бабусі пересадили чотири запліднені яйцеклітини. Дві загинули.

Побоювання лікарів були даремними. Незважаючи на вік, Розінете Серрао добре почувається. Лише на початку в неї були незначні кровотечі.

Жінка навіть думає відмовитися від психологічної допомоги після пологів, яку лікарі рекомендують у подібних випадках.

— Від самого початку я чітко усвідомлюю, що виношую своїх онуків, — говорить майбутня бабуся. — Я знаю, що це діти моєї доньки, а не мої.

Зараз ви читаєте новину «51-річна бразилійка народить власних онуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі