Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 17:30

47 людей постраждали від теракту в Мінську

Автор: фото: REUTERS/Nikolai Petrov
  Міліціонери виносять до машин швидкої допомоги постраждалих від вибуху, який стався під час святкування Дня незалежності Білорусі на одній із центральних вулиць Мінська
Міліціонери виносять до машин швидкої допомоги постраждалих від вибуху, який стався під час святкування Дня незалежності Білорусі на одній із центральних вулиць Мінська

У ніч на 4 липня під час святкування Дня незалежності Білорусі в центрі Мінська стався теракт. Люди, які зібралися в цей час неподалік стели "Мінськ — місто-герой", після виступу російського співака Олега Газманова почули вибух. Спрацювала саморобна бомба, начинена болтами та гайками.

— Спочатку був хлопок, як від петарди, потім сильна ударна хвиля. Усі побачили невеликий стовп чорного диму. Як не дивно, паніки не було. Правоохоронці діяли достатньо організовано, виносили постраждалих із натовпу, — розповідає свідок.

Інший присутній каже: "Це було ніби граната розірвалася. Почалися феєрверки, тому ніхто особливо не злякався. Місце вибуху на півхвилини вкрилося димом. Швидко приїхали машини швидкої допомоги, більше 20. Було багато крові й непритомних".

Міліція одразу виставила кордон навколо місця вибуху. Однак за 100 м гуляння тривало. Не було жодного оголошення, в ятках продавали пиво.

У результаті вибуху поранення отримали 47 осіб. Із 0.30 до четвертої ранку їх розвозили по лікарнях. Представник Мінського міськвиконкому Олександр Ластовський говорить, що загиблих та тяжкопоранених немає. Натомість свідки подій розповідають, що в лікарні привозили ледь живих людей.

— Була на чергуванні у другій лікарні, бачила хлопця з раною в грудях. Стан важкий, пошкоджений шлунок та печінка. У животі знайшли два болти, — розповідає медсестра, яка в ту ніч допомагала постраждалим.

У правоохоронців є кілька версій того, що сталося.

— Це хуліганять ті, хто незадоволені таким гарним святом у Мінську, — каже головний міліціонер білоруської столиці Анатолій Кулешов.

Слідчі розшукують "смуглявого чоловіка". Багато людей бачили, як він поклав під ялинку пакет незадовго до вибуху.

Гуляння на честь Дня незалежності Білорусі почалося 3 липня. Мало тривати до ранку наступного дня. Об одинадцятій вечора на головній площі Мінська пройшла акція "Співаймо гімн разом". У цей час на місці, де за кілька годин стався вибух, був присутній президент країни 53-річний Олександр Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «47 людей постраждали від теракту в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути