середа, 16 липня 2008 17:22

30 людей осліпили лазером на фестивалі

Фестиваль техномузики "Аквамарин" відбувся минулого тижня неподалік російського селища Кіржач у Володимирській області. 30 людей майже осліпли від лазерних променів, що йшли зі сцени.

— Я добре запам"ятав момент спалаху, коли промінь потрапив прямо в очі, — розповідає Дмитро, який їздив на фестиваль. — У мене одразу з"явилися плями перед очима — як буває, коли довго дивишся на сонце.

Дискомфорт не зник після завершення лазерного шоу. За кілька днів Дмитро вирішив звернутися до лікаря. Його оглянули, запитали, чи був він на фестивалі, і одразу ж госпіталізували. Виявилося, що кілька десятків людей уже звернулися до лікарень із тієї ж причини, що й він.

Медики кажуть, що діагноз у всіх постраждалих однаковий — опік сітківки.

— Деякі пацієнти втратили 80 відсотків зору, — розповідає офтальмолог із московської клініки, який оглядав відвідувачів "Аквамарину". — Повернути зір уже не вдасться.

Спеціалісти кажуть, що лазерні пушки, які зазвичай використовують на подібних фестивалях, мають світити в небо. Однак під час проведення фестивалю йшов дощ, на сцені встановили тент, і пушка час від часу поверталася на глядачів.

Зараз ви читаєте новину «30 людей осліпили лазером на фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі