середа, 27 лютого 2008 17:43

275 мільйонів доларів виграв у лотерею Роберт Харріс

  Тоня Харріс із чоловіком Робертом поряд із картонним муляжем грошей у лотерейній компанії, де їх оголосили переможцями
Тоня Харріс із чоловіком Робертом поряд із картонним муляжем грошей у лотерейній компанії, де їх оголосили переможцями

Працівник металургійного підприємства з американського містечка Портал у штаті Джорджія 47-річний Роберт Харріс минулої п"ятниці виграв $275 млн у лотерею "Мега-мільйон". Це найбільший джек-пот за історію штату.

Протягом 20 років Харріс та його дружина Тоня мешкали у трейлері. Жили від зарплати до зарплати. Двічі мали такі проблеми з грішми, що оголошували себе банкротами. Подружжя мріяло про власний будинок, у якому їх провідували б двоє дітей та шестеро онуків.

Харріси рідко грають у лотерею. Роберт розповідає, щось ніби підказало йому купити квитки із числами, що відповідають дням народження його онуків. Він попросив дружину придбати два лотерейні білети по $1 на місцевому ринку.

Роберт і Тоня не дивилися розіграшу по телевізору. Про виграш їм повідомила донька Фелісія. Вона зателефонувала у п"ятницю пізно ввечері.

Нині Харріси збираються придбати будинок. Також вони оплатять навчання у коледжі для онуків та куплять подарунки рідним. Частиною виграшу обіцяють поділитися із близькими. Роберт і Тоня запевняють, що великі гроші їх не змінять. Вони допоможуть їм стати щасливішими.

— Ми залишимося такими ж пересічними жителями селища, як і були, — каже Тоня Харріс. — Можна, звісно, переїхати звідси куди завгодно. Але це не для нас.

Наступного ранку після виграшу Роберт Харріс пішов на роботу і сказав начальникові, що звільняється.

— Він попросив мене зачекати кілька тижнів і доробити завдання, яке я розпочав виконувати. Але я сказав: "Ні, дякую", — говорить чоловік.

Жінці, яка продала йому квиток, подарував новий будинок та автомобіль

Ніч на понеділок подружжя провело у готелі "Рітц-Карлтон", що неподалік від столиці Джорджії Атланти. У понеділок вранці вони прийшли до офісу лотерейної компанії, щоб заявити про виграш.

Харріси вирішили забрати всі гроші одразу. Їхній виграш після вирахування податків становить $167 млн. У іншому випадку вони могли б отримувати по $10,5 млн щороку протягом 26 років.

Один із найбільших в історії США лотерейних виграшів дістався бізнесменові зі штату Вірджинія 60-річному Ендрю Віттакеру. У грудні 2002-го він виграв $315 млн.

10% із цієї суми Віттакер пожертвував на благодійність. Жінці в магазині на автозаправці, яка продала йому квиток, подарував новий будинок та автомобіль.

До виграшу статок Віттакера оцінювався у 17 млн. Отримані гроші принесли йому здебільшого неприємності. Після виграшу його неодноразово грабували. Якось із авто вкрали понад $500 тис., іншого разу — близько $200 тис.

Віттакер почав багато пити і зустрічатися з жінками в барах. 2004-го його звинуватили у нападі на працівника бару у штаті Вірджинія. Дружина не витримала і подала на розлучення.

У грудні того ж року його 17-річна онука Бренді померла від передозування наркотиками. На Віттакера подали до суду власники казино в Атлантик-Сіті. Вони вимагали сплатити програш у $1,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «275 мільйонів доларів виграв у лотерею Роберт Харріс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі