середа, 30 січня 2008 17:41

250-метровий астероїд наблизився до Землі

У вівторок астероїд завширшки 250 м пролетів над Землею на відстані 538 000 км. Попри близьку відстань об"єкт 2007 ТУ24, як назвали його вчені, не міг впасти на Землю.

Астероїди можна побачити лише через телескоп. 2007 ТУ24 матиме в ньому не більше 7,5 см. Науковці, які вивчають так звані близькоземні об"єкти, розповідають, що над нашою планетою кожні кілька років пролітають схожі "камені".

Детальне спостереження за близькоземним об"єктом допоможе з"ясувати його структуру. 2007 ТУ24 може бути суцільним каменем або грудою окам"янілого космічного пилу та каміння. Ці знання допоможуть людству в майбутньому захищатися від астероїдів, що можуть впасти на Землю.

Стратегія вибухового нападу, популярна у голлівудських фільмах, — не найкращий спосіб боронитися. Багато вчених вважають, що від астероїдів можна захиститися лише довготривалим впливом — сигналами, що повільно відштовхуватимуть їх від планети.

Астероїди наближаються до Землі приблизно кожні п"ять років. Півтора року тому астероїд 2004 ІксПі14 пролетів на відстані близької до дистанції між Землею та Місяцем. Він мав майже 600 м завширшки.

У назві астероїдів зазвичай міститься рік, коли їх зафіксували.

Зараз ви читаєте новину «250-метровий астероїд наблизився до Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі