пʼятниця, 19 вересня 2008 18:12

23 в"язні загинули під час бунтів у мексиканській в"язниці

Автор: фото: reuters/Jorge Duenes
  Під час повстання у мексиканській в’язниці засуджені кидають каміння в охоронців
Під час повстання у мексиканській в’язниці засуджені кидають каміння в охоронців

17 вересня у в"язниці "Ла Меса" в мексиканському місті Тіхуана ув"язнені влаштували бунт. Коли охоронці почали втихомирювати їх, 19 засуджених загинуло, 40 отримали поранення.

Це друге повстання за тиждень. Перше сталося за три дні до того. Загинуло чотири  арештанти. Почалося все після смерті 19-річного в"язня. За свідченнями інших засуджених, під час обшуку камери хлопця побили. Він помер. На знак непокори жорстокості наглядачів заарештовані почали підпалювати свої матраци. Із вікон вивісили плакати з написами, що обвинувачують співробітників в"язниці у вбивствах.

Влада штату запевняє, що під час розгону арештантів наглядачі використовували гумові патрони. Хоча четверо загиблих мали вогнепальні поранення.

Приводом до другого повстання також стали зловживання працівників в"язниці. Арештанти заявляють, що їх не годували та не давали пити три дні — з часу попереднього бунту. Під час акту непокори вони кидали в наглядачів камінням та не давали проїхати каретам швидкої допомоги. Наглядачі у відповідь відкрили вогонь.

Після двох заворушень губернатор штату Хосе Гуадалупе Осуна Мільян відправив у відставку директора в"язниці та кілька чиновників. Щодо поведінки усіх наглядачів ведуть розслідування.

Зараз ви читаєте новину «23 в"язні загинули під час бунтів у мексиканській в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі