пʼятниця, 16 березня 2018 00:15

18 березня Путіна переоберуть

18 березня в Російській Федерації відбудуться вибори президента. Зареєстрували вісьмох кандидатів. Майже 70% голосів у першому турі отримає теперішній глава держави 65-річний Володимир Путін, за даними соціологів.

Це усемеро більше, ніж, за прогнозами, матиме найближчий конкурент — кандидат від Комуністичної партії РФ Павло Грудінін. Також балотуються депутат Держдуми Володимир Жириновський, лідер партії "Яблуко" Григорій Явлінський, телеведуча Ксенія Собчак, комуніст Максим Сурайкін, бізнесмен Борис Тітов і Сергій Бабурін із партії "Російський загальнонародний союз".

До виборів не допустили найпопулярнішого опозиціонера Олексія Навального. Він закликав бойкотувати голосування.

Президента РФ вибиратимуть і в анексованому Криму. Українське Міністерство закордонних справ направило протест з вимогою не відкривати там виборчі дільниці.

2 березня МЗС Росії попросило Україну відкрити дільниці для виборів у приміщеннях дипломатичних представництв РФ у Києві, Одесі, Харкові та Львові. Вітчизняне міністерство поки що не відповіло на запит. Представники партій "Свобода" та "Правий сектор" обіцяють заблокувати входи до консульств у день виборів.

Зараз ви читаєте новину «18 березня Путіна переоберуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі