четвер, 21 серпня 2008 18:18

153 людини загинули в мадридській авіакатастрофі

20 серпня в мадридському аеропорту "Барахас" розбився літак. За попередніми даними, загинули 153 людини.

О 14.30 із летовища стартував рейс до Канарських островів. Літаку вдалося відірватися від землі з другої спроби. Потім він зненацька впав. Причина невідома. Одні кажуть, що літак упав від вибуху в лівому двигуні. Вціліла пасажирка розповідає, що бачила, як полум"я охопило мотор. Інші говорять, що авіалайнер не падав, а цілеспрямовано йшов на посадку. При ударі об землю він розколовся на дві частини.

Із Мадрида на Канарські острови літак мав доправити 162 людини, шість членів екіпажу й чотири співробітники компанії. Серед пасажирів було 22 дитини віком від 2 до 12 років. Окрім іспанців, на борту були шведи, данці та німці.

Тіла людей сильно обгоріли й виникають проблеми з їх упізнанням. На місце катастрофи прибули близькі та родичі постраждалих. Ушкоджені тіла без необхідності сім"ям загиблих не показують. Із родинами працюють психологи.

— Вони знали, що з літаком не все гаразд, але все ж таки дали команду на зліт, і мій 7-річний племінник загинув! — плаче літня жінка.

Іспанка Регіна Фабрегас із чоловіком мали летіти на Канари цим рейсом. Однак подружжя спізнилося на літак через дорожні затори на 3 хв. Чоловік і жінка пообіцяли продати свій автомобіль, а гроші віддати церкві.

Через аварію із відпустки вийшов прем"єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родрігес-Сапатеро. У країні оголосили триденний траур.

Зараз ви читаєте новину «153 людини загинули в мадридській авіакатастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі