вівторок, 05 серпня 2008 18:12

10-річний матадор убив 60 биків

Автор: фото з сайту www.straitstimes.com
  Міхеліто Лагравере вважає кориду не кривавим спортом, а чесним двобоєм
Міхеліто Лагравере вважає кориду не кривавим спортом, а чесним двобоєм

10-річного мексиканського матадора Міхеліто Лагравере не допустили до кориди у Франції. Причиною став не його вік. Міхеліто занадто жорстокий, кажуть захисники тварин. Хлопець професійно виступає на арені п"ять років. За цей час убив більше 60 биків. "Він — маленький убивця", — йдеться в заяві міжнародної асоціації "Анти-корида".

Міхеліто мав виступати в місті Арль на півдні Франції. За бій із одним биком вагою від 500 кг хлопець мав отримати 3600 фунтів (приблизно 36 тис. грн). Але за кілька годин до початку виступ Міхеліто скасували.

Уперше на арену він вийшов у п"ять років. Спочатку вчився в батька — матадора на пенсії Міхеля Лагравере. Потім пішов у Національну школу тореадорів. Малий прославився вправністю та хоробрістю вже після перших боїв. Він зміг сім разів відрізати бику хвоста. Це найскладніша вправа для тореадора.

Заборону виступати в Арлі хлопець сприйняв із подивом:

— Я не вважаю себе жорстоким. По-перше, я вступаю в чесний двобій із твариною та ризикую своїм життям. По-друге, корида — це традиційна чоловіча розвага. Вона існувала задовго до появи всіляких захисників прав тварин.

Батьки підтримують сина.

— Вони дістають мого малого, бо він — знаменитість і нападки на нього привертають увагу всього світу, — каже Міхель-старший. — Він — геніальний. Коли виступає, то для нього не існує світу за межами арени. Тому Міхеліто ніколи не припускається помилок.

Мати хлопця, Діана Лагравере, також спокійна за нього.

— Неможливо передати відчуття, яке з"являється, коли мій син перемагає в двадцять разів од нього важчу тварину. Після останнього виступу дорослі чоловіки носили його по арені на плечах на знак шани, — каже вона.

Міхеліто — не єдиний юний тореадор у світі. Найкращим молодим бійцем із биками називають 14-річного Хайра Міґеля з Мексики. Торік бик ударив його в груди:  ріг пройшов у кількох сантиметрах від серця. Однак уже через півроку Хайр повернувся на арену. І в першому ж поєдинку отримав поранення в ногу, але зумів перемогти.

Батько Міґеля, Антоніо Санчес Касерес, також колись виступав на арені. Він був особисто знайомий із американським письменником Ернестом Хемінгуеєм, поціновувачем кориди. Хемінгуей описав зустріч із Касересом у романі "Смерть після полудня".

Зараз ви читаєте новину «10-річний матадор убив 60 биків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі