вівторок, 09 грудня 2008 17:07

10-річчя президентства Уґо Чавеса святкують у Венесуелі

Автор: фото: REUTERS/Jorge Silva
  Венесуелка тримає плакат „Чавес, ми тебе любимо!” на мітингу в Каракасі, який зібрали на честь 10-річчя президенства Уґо Чавеса
Венесуелка тримає плакат „Чавес, ми тебе любимо!” на мітингу в Каракасі, який зібрали на честь 10-річчя президенства Уґо Чавеса

10-річчя президентства Уґо Чавеса святкували вихідними у Венесуелі. На головній площі столиці країни, Каракаса, зібралися майже 10 тис. прибічників президента. Люди скандували: "У, а, Чавес, постривай". Строк президентських повноважень закінчується 2012 року. Однак Чавес запевняє: з посади лідера країни піде не скоро.

— У, а, веселого Різдва! — вітав він усіх із трибуни, замінивши слова народного слогану. — Подякуємо Богу, що сьогодні справедливості у нашій країні більше, ніж будь-коли. Буржуазія ніколи не повернеться!

На площі голосно лунала музика. У натовпі танцювали латиноамериканські танці.

— Сьогодні у нас велике свято, — каже Сильвія, яка прийшла на площу з портретом Чавеса. — Нехай Бог береже нашого президента.

За ініціативою глави держави найближчим часом у Венесуелі має відбутися референдум. Люди висловлюватимуться з приводу поправки до конституції, яка дозволила б Чавесу залишити за собою президентські повноваження на третій строк.

— Як тільки поправку ухвалять, я готуватимуся морально, фізично та в усіх інших відношеннях до 2012-го, щоб повести цей героїчний народ уперед принаймні до 2019 року. Батьківщина, соціалізм або смерть! — закінчив свій виступ венесуельський лідер.

Підполковник Уґо Чавес прийшов до влади 1998-го. Тоді на президентських виборах він набрав 56,5% голосів. За перші кілька років Чавес радикально змінив політичний курс країни. Він здійснив низку соціалістичних реформ, пішов на зближення з урядами країн, які сам називає "антиімперіалістичними" — Куби, Болівії, Ірану тощо.

Зараз ви читаєте новину «10-річчя президентства Уґо Чавеса святкують у Венесуелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі