четвер, 27 листопада 2008 18:59

10-кілограмовий кіт займатиметься фітнесом

Автор: фото: REUTERS
  Кіт Тінкс погладшав за роки життя на вулиці. Його годував весь район
Кіт Тінкс погладшав за роки життя на вулиці. Його годував весь район

10-кілограмовий Тінкс із британського міста Валдерслейд — один із найтовстіших котів Великої Британії. Тварину посадять на 100-денну дієту й примусять займатися фітнесом.

Власники Тінкса кажуть, що кіт набрав вагу, коли жив на вулиці.

— Ми підібрали його шість років тому, — розповідає 73-річний Брюс Брайн. —Тоді він важив майже 11 кілограмів. Погладшав через те, що його годував весь район.

У родині Брайн Тінкс їв дієтичні харчі, його примушували більше рухатися. Однак за кілька років Тінкс скинув лише кілограм.

— Йому важко рухатися, весь день він спить, — каже Брюс. — Із такою вагою він ризикує померти від серцевого нападу. Тому ми вирішили звернутися до спеціалістів.

Тінкса лікують у місцевій ветеринарній клініці. Лікарі розробили для нього спеціальну низькокалорійну дієту та комплекс вправ.

— Примусити його рухатися важко, — усміхається Брюс. — Але лікарі вигадують різні хитрощі: прив"язують до ниточки шматок м"яса або риби й примушують його бігати за нею.

В італійському місті Емполі живе 16-кілограмовий кіт Ораціо. Власниця тварини Лаура Сантареллі годує його вершками, тістечками й чіпсами. Каже, що кіт погладшав через проблеми з обміном речовин, а не через харчування. Лаура запевняє, що її кіт — один із найтовстіших у світі.

Кілька років тому Книга рекордів Гінесса відмовилася від категорії "найтовстіша тварина". Заради рекорду деякі власники спеціально відгодовували тварин, погіршуючи їм здоров"я.

Зараз ви читаєте новину «10-кілограмовий кіт займатиметься фітнесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі