понеділок, 07 вересня 2009 18:45

10 перехожих облили соляною кислотою

У центрі Ґонконґу 10 людей облили соляною кислотою. У потерпілих тяжкі хімічні опіки обличчя. За останній рік у місті кислотою облили понад 100 людей.

Перехожі розповіли: бачили, як молодий чоловік сварився із подружжям, потім утік. За кілька хвилин повернувся з напарником, почав бризкати на чоловіка і жінку кислотою. Рідина потрапила на інших перехожих.

— Я не помітила, в чому він її приніс, — каже жителька Ґонконґу, яка бачила нападників. — Двом жінкам кислота спекла обличчя, вони знепритомніли. До "швидкої" їх забирали перебинтованими.

Одного з нападників спіймали. В поліції розповідають: йому 28 років, імені не називають. Другого розшукують, за інформацію про його місцеперебування пропонують винагороду.

Торік у грудні з багатоповерхівки в центрі міста невідомі вилили кілька склянок кислоти. Опіки отримали 46 людей, серед них — малолітня дитина. Цьогоріч у травні у такий самий спосіб обпекли 30 перехожих. Зловмисників не знайшли, за інформацію про них обіцяють $13 тис.

Більшість нападів сталася в одному з найгустонаселеніших районів Ґонконґу — Монґкоку. Тут розміщені тисячі торговельних центрів. Щороку за побутовою технікою, електронікою та іншими товарами сюди приїздять мільйони людей з усієї КНР.

Зараз ви читаєте новину «10 перехожих облили соляною кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі