понеділок, 04 червня 2018 07:46

З'ясувалося, кому ще Facebook "злив" дані користувачів - The New York Times

З'ясувалося, кому ще Facebook "злив" дані користувачів - The New York Times
Facebook "злив" дані користувачів виробникам смартфонів. Фото - Orange by Handelsblatt

Американська компанія Facebook за останні десять років уклала мінімум з 60 найбільшими виробниками телефонів, смартфонів і інших електронних пристроїв угоди, що відкрили доступ до особистих даних користувачів цієї соціальної мережі. Більшість цих угод діє до цього часу повідомляє The New York Times.

За даними видання, цей процес почався, коли Facebook намагалася завоювати домінуюче становище серед соцмереж. Серед тих, з ким підписані угоди - Apple, Microsoft, Amazon і Samsung. Виробники смартфонів отримали доступ до даних не тільки користувачів соцмережі, але і їхніх друзів, причому без згоди останніх. Блокування функції "поділитися" допомагає не завжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг втратив мільярди через скандал з витоком даних

Ці угоди ставлять під сумнів дотримання компанією Марка Цукерберга власних правил захисту даних користувачів і вимог Федеральної комісії з торгівлі США.


Навколо Facebook розгорівся скандал - через додаток This is Your digital life, який створив професор Кембриджського університету російського походження Олександр Коган, стався витік даних 50 млн користувачів. Їх використали під час президентської кампанії Дональда Трампа. Високий суд Лондона видав ордер на обшук в офісі дослідницької компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування витоку особистих даних користувачів Facebook і їх несанкціонованого використання.

Зараз ви читаєте новину «З'ясувалося, кому ще Facebook "злив" дані користувачів - The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі