неділя, 20 вересня 2020 10:11

З'ясували, звідки був відправлений лист із отрутою для Трампа

З'ясували, звідки був відправлений лист із отрутою для Трампа
відправлення для президента США Дональда Трампа, в якому містилася отрута рицин. Це високотоксична отрута рослинного походження. Її отримують з насіння рицини. Фото: Reuters

Адресований президенту США Дональду Трампу лист з рицином, перехоплений американською службою безпеки, був відправлений з Канади. У розсилці конвертів з токсином підозрюють жінку.

Представник правоохоронних органів заявив, що подібні листи також були спрямовані в урядові установи в штаті Техас. Слідчі перевіряють, чи були надіслані поштою інші конверти з рицином, повідомляє The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В офіс Facebook надіслали небезпечну посилку: людей евакуювали

Поки слідчі не знайшли зв'язку між листами з рицином і міжнародними терористичними організаціями. Однак газета зазначає, що розслідування в самому початку, і виключати будь-які версії рано.

Американські правоохоронці перехопили поштове відправлення для президента США, в якому містилася отрута рицин. Це високотоксична отрута рослинного походження. Для людини рицин може бути смертельно небезпечний. Це не перший випадок, коли співробітники служб безпеки в Білому домі перехоплюють небезпечні посилки. У 2018 році колишній службовець ВМС США був звинувачений у відправленні листів з рицином у Білий дім і Пентагон. Листи з цією отрутою відправляли і колишньому президенту США Бараку Обамі.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, звідки був відправлений лист із отрутою для Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі