четвер, 09 березня 2017 14:51

Звільнили директорку бібліотеки української літератури в Москві

Звільнили директорку бібліотеки української літератури в Москві
Директора бібліотеки української літератури звільнили. Фото unian.net

Директора бібліотеки української літератури в Москві Наталію Шаріну звільнили з роботи. Російська прокуратура звинувачує її в екстремізмі і розтраті коштів.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Департамент національної політики і міжрегіональних зв'язків Москви розірвав трудовий договір. Із 2015 року Наталія перебувала під домашнім арештом і тільки зараз її звільнили. Відсторонення від посади - це запобіжний захід, який обирає суд", - розповів Іван Павлов, адвокат.

Стосовно Наталії Шаріної у жовтні 2015 року порушили кримінальну справу за розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності. Слідчі знайшли в бібліотеці видання українського політичного діяча Дмитра Корчинського, визнане судом екстремістським матеріалом і заборонене до використання.

Пізніше Шаріну звинуватили в розтраті. У 2011-2013 роках вона витрачала призначені для виплати юристам бібліотеки кошти на свій захист у першій кримінальній справі про екстремізм, яку згодом закрили.

На початку лютого захист Шаріної звернувся до Страсбурзького суду зі скаргою на умови її домашнього арешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві бойовики захопили український культурний центр.

У Москві співробітники Культурного центру України захопили будівлю на Арбаті. Мають російське громадянство і не пускають українців на роботу.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили директорку бібліотеки української літератури в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі