пʼятниця, 17 вересня 2021 15:42

Знайшли пляшку з посланням, відправленим 37 років тому

Знайшли пляшку з посланням, відправленим 37 років тому
Пляшку принесло на 6000 км від японської школи на пляж Гаваїв / Старша школа Чоші

На 9-річну Еббі Грем на Гаваях у США чекав сюрприз, коли вона з батьками вирушила на прогулянку на пляж. Сім'я знайшла пляшку з посланням, відправленим 37 років тому з відстані понад 6000 км.

Щонайменше 750 таких пляшок випустили в океан в 1984-1985 роках японські учні в рамках наукового експерименту з вивчення океанських течій. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли старовинну пляшку зі скаргами українців на владу

Пляшка містила контактні форми англійською, японською та португальською мовами й пояснювала, що її випустили з узбережжя міста Чоші. Автор листа просив, щоб той, хто його знайшов, зв'язався зі школою.

Еббі знайшла пляшку в червні й відправила листа в японську школу на початку вересня, приклавши малюнок, на якому вона й сестра їдять суші. Дізнавшись про відкриття, керівництво японської школи висловило задоволення від того, як далеко пропливла пляшка.

За останні 37 років 50 пляшок знайшли місцеві жителі на різних японських островах. Також послання виявили в США, на Філіппінах і в Китаї. Останнє повідомлення про таку пляшку було 2002-го. Школа припинила проєкт 2007 року.

Тепер нова група учнів школи написала лист подяки англійською Еббі та її сім'ї. Вони також поклали мініатюрний японський прапор разом із листами.

"Я хочу зберегти зв'язок, до якого пляшка привела нас через кордони, простір і час", - написав студент в одному листі.

Житель Аляски Тайлер Іванофф пішов збирати дрова, а знайшов пляшку з посланням, залишену 50 років тому. Записка російською. Чоловік виклав її фото у Facebook і попросив підписників допомогти з перекладом.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли пляшку з посланням, відправленим 37 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі