середа, 04 серпня 2021 10:47

Змінили рейс із міркувань безпеки: Тимановська вилетіла з Токіо

Змінили рейс із міркувань безпеки: Тимановська вилетіла з Токіо
В аеропорту в Токіо Тимановська вирішила не спілкуватися зі ЗМІ. Фото: Reuters

4 серпня білоруська спринтерка Христина Тимановська вилетіла з Токіо в Австрію.

Спочатку спортсменка планувала відправитися в Польщу, де їй пропонували гуманітарну візу та надання притулку, пише Reuters.

"Із міркувань безпеки замість Варшави Тимановська вилетіла рейсом Austrian Airlines до Відня", - заявив представник білоруської громади, що контактував зі спортсменкою.

В аеропорту в Токіо Тимановська вирішила не спілкуватися з декількома десятками журналістів. У супроводі поліції вона одразу пішла у VIP-зону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік білоруської спринтерки Тимановської поїхав в Україну

Між спортсменкою та тренерським штабом збірної Білорусі стався конфлікт. За критику тренерів Тимановську спершу виключили з команди, а потім перед планованим забігом на 200 м наказали збирати речі й відвезли в аеропорт. Там спортсменка звернулася по допомогу до поліцейських. Жінка заявила, що боїться повертатися додому в Білорусь, оскільки там їй може загрожувати тюремне увʼязнення. Низка країн офіційно запропонували білоруській легкоатлетці захист і притулок.

Зараз ви читаєте новину «Змінили рейс із міркувань безпеки: Тимановська вилетіла з Токіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі