понеділок, 29 жовтня 2018 19:21

Зменшення кількості українських заробітчан стурбувало Польщу

Зменшення кількості українських заробітчан стурбувало Польщу
Українці частіше їдуть в інші країни. Фото: ДТ

У Польщі збільшується попит на трудових мігрантів з України, бо українські заробітчани переорієнтувалися на ринки праці Чехії та Словаччини.

Польські роботодавці стурбовані можливістю Німеччини ширше відкрити свій ринок праці для громадян з країн, що не входять до складу ЄС, пише польське видання Rzeczpospolita.

Якщо це станеться, з країни може виїхати близько 59% українських працівників.

"Це велика загроза для польської економіки. Через 2-3 місяці нестача кадрів може вирости з 165 тисяч до півмільйона людей", - повідомив президент компанії, що займається працевлаштуванням українців Personnel Service Кшиштоф Інгольт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти сім'ю, їдучи на заробітки

За його словами, сусідні з Польщею східноєвропейські країни, такі як Словаччина і Чехія, вже зараз переманюють до себе значну частину працівників з України, пропонуючи кращі умови працевлаштування.

Майже половина українців у Польщі працює нелегально і жодним чином не захищена. Польща – одна з найпопулярніших країн для українських заробітчан.

Зараз ви читаєте новину «Зменшення кількості українських заробітчан стурбувало Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі