середа, 02 грудня 2020 05:18

Жителям Туреччини заборонили виходити з дому

Жителям Туреччини заборонили виходити з дому
Туреччина вводить комендантську годину. Фото: Reuters

Туреччина вводить значні посилення епідеміологічних обмежень, зокрема щоденну комендантську годину, що пов'язано із великою кількістю нових випадків інфікування щодня та зростанням цього показника.

"Той факт, що кількість випадків захворювання досягла 30 тисяч, свідчить про необхідність бути дуже обережними та терплячими. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб мінімізувати проблеми. На цьому етапі немає іншого рішення, крім цих заходів, спрямованих на мінімізацію пересування людей", - повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, інформють турецькі ЗМІ.

Відтак з 21.00 до 05.00 ранку наступного дня, щодня в робочі дні діятиме комендантська година із забороною виходити з дому. На вихідні це обмеження триватиме з 21.00 вечора п'ятниці до 05.00 ранку понеділка.

Ці обмеження не будуть стосуватися підприємств, сфери постачання, логістики, охорони здоров'я, сільського та лісового господарств.

Продуктові магазини продовжуватимуть роботу, зокрема і через послугу доставлення продуктів. Заклади громадського харчування працюватимуть виключно "на виніс" або через сервіс доставки. Президент також закликав громадян обмежитися з прийомом гостей.

Вводиться обмеження щодо кількості учасників поминальних заходів - максимум 30 людей. Цією ж кількістю обмежено й учасників весільних церемоній.

Турецькі лазні, сауни, масажні кабінети, басейни, парки розваг не працюватимуть зовсім.

Для відвідання торгових центрів обов'язковою буде наявність спеціального коду (Hayat Eve Sığar Kodu), що отримується через смс або спеціальний додаток та призначеного у т.ч. для інформування у разі небезпеки інфікування від інших громадян.

Графік роботи державних установ запропоновано обмежити часом з 10.00 до 16.00. На робочих місцях, де перебуває понад 50 працівників, здійснення епідемічних заходів буде суворо контролюватися спеціалістами з безпеки та призначеним персоналом під керівництвом лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина відреагувала на черговий російський вкид

Раніше в Туреччині вводилася часткова комендантська година.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Туреччини заборонили виходити з дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі