неділя, 29 листопада 2020 13:11

Жіночі протести в Польщі: поліція застосувала до учасниць сльозогінний газ

Жіночі протести в Польщі: поліція застосувала до учасниць сльозогінний газ
До учасниць протестів в Польщі поліція застосувала сльозогінний газ. Фото: twitter.com/barbaraanowacka.

У Варшаві та ще десятку міст Польщі знову пройшли марші протесту проти заборони абортів в країні. Поліція застосувала проти учасниць сльозогінний газ.

Найбільша акція за участі кількох тисяч осіб зібралася у Варшаві. На додачу до основного гасла протесту, учасниці також відзначали 102-гу річницю надання польським жінкам виборчих прав, передає видання RMF24.

Поліція постійно закликала протестувальників розійтися, наголошуючи, що в умовах карантину акція незаконна, та декілька разів блокувала рух. Люди у відповідь вигукували, що мають право на протест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цивілізація смерті" - польський міністр грубо висловився про Європу через засудження заборони абортів

Також сталась дрібна сутичка з поліцією, до протестувальників застосували сльозогінний газ. Від газу постраждала і депутатка польського Сейму Барбара Новацька.

Деякий час після запланованого завершення акції люди не могли розходитися через те, що їх з усіх боків блокував кордон поліції.

Загалом під час акції у Варшаві поліція затримала 11 осіб.

Мер Варшави Рафал Тшасковський пообіцяв зупинити співфінансування поліції. Такими методами він пригрозив правоохоронцям, якщо вони не припинить застосовувати насильство до учасників акцій проти заборони на аборти.

Зараз ви читаєте новину «Жіночі протести в Польщі: поліція застосувала до учасниць сльозогінний газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі