неділя, 23 лютого 2020 12:50

Засудженого вбивцю вішали тричі

Засудженого вбивцю вішали тричі
Джона Лі намагалися повісити тричі ФОТО: https://demotywatory.pl/

19-річного Джона Лі не вдалося стратити за вбивство Еллен Кейс в британському Ексетері 23-лютого 1885-го.

Лі працював на стареньку Кейс. Її знайшли мертвою у коморі поруч з кімнатою Лі 15 листопада 1884-го. Мала травми голови і перерізане горло. Прямих доказів проти Лі не було. Хлопець стверджував, що невинний. Але його все одно засудили до страти. Хтось свідчив, що лі скаржився на грубу поведінку господині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серійний убивця задушив 49 жінок

Лі мали стратити 23 лютого. Йому накинули петлю на шию, але важіль під ним не спрацював. Хлопець залишився стояти. Шибеницю перевірили з вантажем. Все спрацювало. Лі спробували повісити ще двічі. Щоразу нічого не відбувалося. Хлопця відправили назад до в'язниці.

Невдалу страту пояснили Божим провидінням. Смертну кару скасували. Лі відсидів 22 роки у в'язниці. Після звільнення переїхав до США. Там за гроші розповідав свою історію. Помер 80-річним.

Зараз якщо спроба страти пройшла невдало, її повторюють.

Заколотники 23 лютого 1820-го планували вбити усіх англійських міністрів в будинку на вулиці Като. В історію подія увійшла під назвою "Змова на вулиці Като". Їх стратили.

Зараз ви читаєте новину «Засудженого вбивцю вішали тричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі