неділя, 05 квітня 2020 11:44

Застрелився лідер рок-гурту

Застрелився лідер рок-гурту
Курту Кобейну було 27 років ФОТО: BBC

Лідер рок-гурту "Нірвана" 27-річний Курт Кобейн застрелився у себе вдома в Сіетлі 5 квітня 1994-го. Тіло знайшов через три дні електрик Гарі Сміт.

Смерть Кобейна була самогубством, йдеться у висновках поліції. Але кілька книг і щонайменше один документальний фільм звинувачують його дружину Кортні Лав. Вона мала дуже скандальну вдачу. Припускали, співака могла вбити дружина.

За місяць до смерті Кобейн впав у кому в Італії, коли змішав шампанське і "Рогіпнол". Чоловік мав проблеми з героїном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальна реклама надихнула Курта Кобейна на назву альбому

Після повернення додому до Кобейна приїжджала поліція через його погрози вкоротити собі віку. Конфіскувала чотири пістолети. Дружина і друзі бачили, що все виходить з-під контролю. Намагалися допомогти йому. Кобейн ліг в реабілітаційну клініку. 30 березня він пішов звідти. Не попередив нікого. Кортні не могла знайти його і 3 квітня найняла приватного детектива. Той знайшов співака, але Курт відмовлявся повертатися в клініку.

Кобейн переконав одного з друзів купити йому рушницю. Сказав, що це для захисту. Чоловік прийняв велику кількість "Валіуму" і героїну. Залишив передсмертну записку і застрелився.

Після кремації прах Кобейна розвіяли над річкою Вишка в штаті Вашингтон. Неофіційним місцем поклоніння співаку є меморіальна лавка в парку Віретта, розташованому неподалік будинку Кобейна.

Зараз ви читаєте новину «Застрелився лідер рок-гурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі