середа, 20 січня 2021 12:17

За відсутність маски змушують відтискатися

За відсутність маски змушують відтискатися
Покарання за відсутність маски – відтискання / abc.net.au

Іноземців, яких спіймали без масок на індонезійському курортному острові Балі, змушують відтискатися.

На відеозаписі, розповсюдженому в соцмережах, видно, як туристів змушують відтискатися на тропічній спеці, а над ними стоять працівники служби безпеки в масках. Про це пише Gulf News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макаки навчилися впізнавати цінні речі та красти в обмін на їжу

Влада Балі запровадила обов'язкове носіння масок на публіці торік, коли Індонезія боролася зі спалахом Covid-19. Однак в останні дні спіймали без масок безліч іноземців, сказав працівник служби безпеки Густі Агунг Кетут Сурьянегара. Понад 70 людей заплатили штраф в розмірі $7, а ще близько 30 сказали, що у них немає грошей. Замість цього, їм веліли відтискатися.

Ті, у кого не було маски, мали віджатися 50 разів. Ті, хто носив її неналежним чином, – 15 разів.

"Спочатку вони сказали, що не знають правил. Потім казали, що забули маски, або що маска була волога чи пошкоджена", - сказав Сурьянегара.

Балі - острів, який є осередком індуїзму в густонаселеній країні з мусульманською більшістю. Деяких індонезійців теж карали через відтискання.

Влада Балі попередила, що іноземців, які порушують правила карантину, можуть вислати з країни, хоча досі немає новин про депортацію за те, що хтось не носив маску. Острів, який постраждав від епідемії, офіційно залишається закритим для іноземних туристів. Проте він став домом для багатьох іноземців, які переселилися сюди.

Зараз ви читаєте новину «За відсутність маски змушують відтискатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі