пʼятниця, 19 липня 2019 05:24

За українських моряків: проти Росії готують нові санкції

За українських моряків: проти Росії готують нові санкції
Росію очікують нові санкції. Фото: Радіо Свобода

Депутати Конгресу США внесли на розгляд Палати представників проект закону, який передбачає санкції проти Росії через захоплення українських моряків та суден.

"Цей законопроект - потужний меседж українським морякам та їхнім родинам про те, що Сполучені Штати не забувають про їхню героїчну боротьбу на захист демократичного шляху й суверенітету своєї країни. Закликаємо колег підтримати цей аконопроект, а Росію - негайно звільнити українських моряків", - йдеться в спільній заяві авторів законопроекту.

У проекті закону, співавторами якого виступили депутати від демократичної та республіканської партій, пропонується запровадити санкції проти впливових російських можновладців, допоки не будуть звільнені всі 24 моряки та три захоплені судна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безсмертний розлютився на прес-конференції: моряків звільнять, але нескоро

Члени Конгресу США також закликали міжнародне співтовариство "не стояти осторонь, коли Росія розширює свою агресію в Європі та в усьому світі".

25 листопада 2018 року російські прикордонники із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" та "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя.
24 українцям пред'явили звинувачення в "незаконному перетині кордону.

17 липня Лефортовський суд Москви продовжив на 3 місяці арешт усім 24 українським морякам попри переговори про обмін.

Зараз ви читаєте новину «За українських моряків: проти Росії готують нові санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі