четвер, 14 березня 2019 12:18

За проїзд у транспорті жінки платитимуть менше

За проїзд у транспорті жінки платитимуть менше
Акція триватиме до кінця березня. Фото: з відкритих джерел

З 18 березня у Берліні жінки матимуть знижку 21% на проїзд у громадському транспорті. Цей квиток називатиметься Frauenticket. Така ініціатива має привернути увагу до нерівної оплати праці жінок та чоловіків – в середньому німкені заробляють менше саме на 21%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Блондин припаркувався з першого разу" - у мережі виклали комікс про сексизм

Таким чином у межах двох зон міста можна буде проїхатися за €5,5 замість €7. Знижка діятиме в метро, трамваях й автобусах і триватиме протягом всього березня.

"Більшість чоловіків з Берліна не лише зрозуміють таку акцію, а й підтримають її. Цей скромний прояв солідарності непропорційний ситуації, в якій жінки щороку отримують недостатній дохід", – переконані у компанії BVG. Саме цей транспортний оператор і запропонував таку ініціативу.

Ця акція націлена на підвищення обізнаності з проблемою.

За даними Eurostat за 2017 рік, розрив між оплатою праці жінок та чоловіків у Німеччині є одним з найбільших в Євросоюзі. Лише Естонія та Чехія показують гіршу статистику.

Зараз ви читаєте новину «За проїзд у транспорті жінки платитимуть менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі