вівторок, 23 лютого 2021 07:50

За "побічку" від Covid-вакцинації заплатять гроші

За "побічку" від Covid-вакцинації заплатять гроші
ВООЗ затвердила програму компенсації шкоди здоров'ю, заподіяної вакцинацією від коронавірусу. Фото: REUTERS

Програму компенсації шкоди здоров'ю, заподіяної вакцинацією від Covid-19, затвердила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Мова йде про 92 країни з низьким і середнім рівнем доходу – учасниці програми Covax. Серед них є Україна. Щоб отримати компенсацію, не потрібно буде звертатися до суду. Про це йдеться в повідомленні на сайті ВООЗ.

"Надаючи одноразову компенсацію в повному і остаточному врегулюванні будь-яких претензій, програма Covax націлена на значне скорочення необхідності звернень до судів, що є потенційно тривалим і дорогим процесом", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ пояснили, чому люди похилого віку помирають після вакцинації

Програма фінансуватиметься за рахунок невеликого збору з кожної дози вакцин за програмою Covax. Компенсувати будуть шкоду при рідкісних, але серйозних побічних ефектах.

Подавати заявки на компенсацію можна буде з 31 березня 2021 року. Тоді запрацює спеціальний сайт програми, на якому, крім іншого, можна буде знайти відповіді на запитання щодо компенсацій.

У світі фіксують усе більше випадків побічних реакцій на вакцину від коронавірусу. Зокрема, у Нідерландах близько 100 громадян відчули на собі побічні ефекти після вакцинації препаратом Pfizer. Про це повідомила голова місцевого центру фармацевтичного нагляду Lareb Агнес Кант.

Зараз ви читаєте новину «За "побічку" від Covid-вакцинації заплатять гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі