пʼятниця, 27 листопада 2020 14:57

За останній місяць температура в Арктиці була рекордно тепла

За останній місяць температура в Арктиці була рекордно тепла
Тепла погода в Арктиці залишається попри те, що сонце зайшло на зиму, хоча за людськими мірками тут все ще холодно. Фото: pixabay

21 листопада в Арктиці зафіксували температуру, яка на 10-12°C вища, аніж у 1990-х.

За місяць норма була перевищена приблизно на 6-7°C, повідомили в матеріалі Університету штату Мен, передає The Independent.

У тепліших районах, які на графіку позначені яскраво-червоним кольором, в останні дні температура підвищилася на понад 20°C, якщо порівнювати з середніми показниками 30 років тому. Розмір "ураженої" області майже вдвічі перевищує розмір США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глобальне потепління: скорочення викидів CO2 не врятує Землю, але є альтернатива

Тепла погода в Арктиці залишається попри те, що сонце зайшло на зиму, хоча за людськими мірками тут все ще холодно. За даними Barents Observer, пояс теплого повітря тягнеться від північної Гренландії через Північний полюс до моря Лаптєвих і Східно-Сибірського моря.

У жовтні в Арктиці спостерігався рекордно низький рівень льодового покриву, і навіть до середини листопада деякі райони залишалися без криги. Вчені попередили, що в міру збільшення площі відкритого океану, енергія Сонця поглинається все быльше, нагріваючи океан й посилюючи глобальне потепління.

Незвичне тепло прокотилося арктичним регіоном у жовтні. Довго не замерзав Північний Льодовитий океан. У глобальному масштабі це був 3-й за теплотою жовтень, зафіксований на Землі. 6 найтепліших жовтнів також зафіксовані за останні 6 років.

Зараз ви читаєте новину «За останній місяць температура в Арктиці була рекордно тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі