Ексклюзиви
понеділок, 28 вересня 2020 16:52

За негативні відгуки про готель американцю загрожує 2 роки тюрми

За негативні відгуки про готель американцю загрожує 2 роки тюрми
Готель Sea View Resort / TripAdvisor

Американця заарештували в Таїланді за звинуваченням у псуванні репутації готелю – писав негативні відгуки в інтернеті.

Через відносно низку кількість хворих на коронавірус, внутрішній туризм все ще поширений у Таїланді. Але відпочинок в готелі на острові Ко Чанґ для американця Веслі Барнеса може завершитися штрафом чи арештом. Про це пише The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На популярному курорті почався голод через Covid-19

Барнес живе у Таїланді. Відпочивав у готелі Sea View Resort. У відгуку про відпочинок на популярному сервісі для туристів TripAdvisor написав, що зустрівся з неприємним обслуговуванням, немов адміністрація не рада гостям і воліла б їх не бачити. А також, що працівники в рабстві.

Керівництво готелю звернулося в поліцію, що чоловік псує репутацію, залишаючи протягом останніх тижнів багато негативних відгуків про них на різних онлайн-сервісах для мандрівників. Адміністрація сказала, що кілька разів пробувала зв'язатися з Барнесом, але безуспішно.

Готель опублікував також пояснення на 5 сторінок, де виклав свою версію подій. Зокрема, там йдеться, що історії, які публікував Барнес – вигадані. У них помітна ксенофобія, коли писав про начебто практики сучасного рабства. Це, на думку керівництва, вводить в оману читачів.

У поясненні готелю теж йдеться, що могло послужити причиною конфлікту. Барнес і приятель принесли свій алкоголь. Мали заплатити за нього "корковий збір" (оплата в ресторані чи готелі за розпивання свого спиртного. – Gazeta.ua) – 447 грн у перерахунку. Виникла суперечка й чоловіки не платили.

Наступного дня виїхали з готелю, не залишаючи скарг. Далі Барнес почав писати негативні відгуки на різних сервісах для мандрівників.

Чоловік стверджує, що вони справді принесли алкоголь і були здивовані "корковим збором". За його словами, після суперечки збиралися заплатити. Зрештою, з них не стягнули додаткових грошей. За словами чоловіка, менеджер, з яким спілкувалися, був неприємним, невихованим, а згодом кричав на працівників, поводився агресивно.

Американець визнає, що використав термін "сучасне рабство", але каже, що це ілюструє те, що відчував. Він також описав, як виглядав арешт - поліція забрала його з робочого місця, а потім повернула на острів Ко Чанґ, де висунула звинувачення. Він потрапив до місцевої тюрми, де провів 2 ночі, вийшовши під заставу.

Видання Bangkok Post пише, що закони про наклеп у Таїланді - суперечливі. Їх часто використовують для залякування. Якщо американця визнають винним, йому може загрожувати до 2 років тюрми або штраф 200 тис. батів (179 тис. грн у перерахунку. – Gazeta.ua).

Зараз ви читаєте новину «За негативні відгуки про готель американцю загрожує 2 роки тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути