вівторок, 04 січня 2022 15:22

За рік утричі збільшилася кількість мігрантів із Франції до Великої Британії

За рік утричі збільшилася кількість мігрантів із Франції до Великої Британії
Дедалі більше людей намагаються потрапити з Франції до Великої Британії на невеликих човнах / PA MEDIA

Кількість людей, які перетнули Ла-Манш із Франції до Великої Британії на невеликих човнах минулого року, потроїлася порівняно з 2020 роком.

Принаймні 28 431 мігрант потрапив з Франції до Великої Британії 2021 року, незважаючи на інвестиції двох країн для запобігання нелегальній міграції. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У білорусів нічо хорошого немає. Вибирали тут канфєти, м'ясо. А казьонка їхня хужа нашої пальонки" - як живуть українці біля Білорусі

Британський міністр внутрішніх справ заявив, що уряд реформує підхід та запровадить жорсткіші правила надання притулку для мігрантів. Благодійні організації для біженців заявляють, що "небезпечна та безсердечна політика" призведе до збільшення кількості втоплених серед мігрантів.

Засновник благодійної організації Care4Calais Клер Мозлі, яка підтримує біженців, що мешкають на півночі Франції, сказала, що зростання кількості прибуваючих до Британії на невеликих човнах відображає їхню відмову від спроб перетнути кордон на вантажівках.

"Це одні з найуразливіших людей у ​​світі, які втратили членів сім'ї у кривавих конфліктах, зазнали жахливих тортур і нелюдських переслідувань. Уряд каже нам, що ці люди повинні подорожувати легальним шляхом, але якщо це справді було б можливо, чому б так багато з них ризикували життям у поганих човнах?" - каже Мозлі.

2020 року лише 8417 людей перетнули Ла-Манш на невеликих човнах.

Лондон заявляє, що у новому законопроєкті про громадянство та кордони незаконний в'їзд до Великої Британії вважатиметься кримінальним злочином, а контрабандистів засуджуватимуть до довічних ув'язнень.

Виконавчий директор організації Refugee Action Тім Наор Гілтон вважає, що жорсткіші заходи не завадять людям здійснювати ці поїздки, і контрабандисти продовжуватимуть отримувати прибуток, "якщо влада не відкриє більше легальних маршрутів для біженців, щоб їм просити притулку".

"Уряд хоче легалізувати небезпечну та безсердечну політику, яка призведе лише до того, що втопиться ще більше людей", - говорить Гілтон.

Прикордонна служба Польщі повідомила про чергову спробу перетину кордону з Білоруссю 3 січня - чотири особи намагалися потрапити до Польщі.

Зараз ви читаєте новину «За рік утричі збільшилася кількість мігрантів із Франції до Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі