вівторок, 20 квітня 2021 07:18

З розумінням до Путіна: правляча партія Німеччини визначилася з кандидатом у канцлери

З розумінням до Путіна: правляча партія Німеччини визначилася з кандидатом у канцлери
Правління керівної партії Християнсько-демократичний союз обрало голову партії Арміна Лашета як кандидата в канцлери Німеччини на виборах. Вони відбудуться у вересні. Фото: REUTERS

Члени федерального правління Християнсько-демократичного союзу Німеччини підтримали лідера партії 59-річного Арміна Лашета як кандидата в канцлери ФРН від консерваторів.

Рішення прийняли в ході таємного голосування в ніч проти 20 квітня. Лашет отримав 77,5% голосів: за нього проголосував 31 член правління, за кандидатуру лідера Християнсько-соціального союзу Маркуса Зедера висловилися дев'ять осіб, утрималися шестеро. Про це пише Die Welt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступник Меркель озвучив свою позицію щодо України та Росії

Як пише німецька преса, на Лашета робила ставку і сама Ангела Меркель. Про нього опоненти в Німеччині говорять "Putinversteher" — "той, хто відноситься до Путіна з розумінням". Лашет також виступає за завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Вибори в Бундестаг Німеччини відбудуться 26 вересня цього року.

Армін Лашет є прем'єр-міністром німецької землі Північний Рейн-Вестфалія. Його обрали головою правлячої партії Німеччини 16 січня. Рішення прийняли на на з'їзді партії Християнсько-демократичний союз. Ще в 2018 році Ангела Меркель, яка очолює німецький уряд уже 16 років поспіль, заявила, що не висуватиме свою кандидатуру на пост канцлера. У новорічному зверненні вона це підтвердила. Меркель на цій посаді з 2005 року. До 2018 року вона очолювала партію ХДС.

Зараз ви читаєте новину «З розумінням до Путіна: правляча партія Німеччини визначилася з кандидатом у канцлери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі