вівторок, 15 вересня 2020 09:35

YouTube запускає власний аналог додатку TikTok

YouTube запускає власний аналог додатку TikTok
Спершу новий додаток буде доступний в Індії, а пізніше з'явиться й в інших країнах. Фото: pexels.com

YouTube запустив новий сервіс для створення коротких відео, який називається YouTube Shorts.

Спершу новий додаток буде доступний в Індії, а пізніше з'явиться й в інших країнах. Про це компанія повідомила у своєму блозі.

"Ми раді повідомити про створення YouTube Shorts - нового сервісу для коротких відеороликів прямо на платформі YouTube", - заявили представники компанії.

Як і в популярному додатку TikTok, користувачі зможуть створювати та поширювати відео тривалістю до 15 секунд. До них можна буде додавати музику чи ефекти, а також здійснювати невеликий монтаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft не зможе купити американський сегмент TikTok

TikTok — це створений у 2017 році проєкт китайського стартапу ByteDance, соцмережа з короткими відео (15-60 секунд) з музикою на найрізноманітніші теми. В основному нею користується молодь.

TikTok є однією з найпопулярніших платформ у світі: лише за березень 2020 року, за даними порталу SensorTower, її завантажили 65 мільйонів людей у світі. Загалом же з часу створення її встановили понад 2 мільярди разів.

Зараз ви читаєте новину «YouTube запускає власний аналог додатку TikTok». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі