неділя, 24 січня 2021 07:00

Вперше надійшло в продаж пиво в банках

Вперше надійшло в продаж пиво в банках
Перше баночне пиво / Krueger Brewing

24 січня 1935 року вперше в світі в продаж надійшло пиво в банках. У співпраці з фірмою з виготовлення банок American Can Company пивоварня Gottfried Krueger Brewing Company доставила 2000 банок пива Krueger's Finest Beer і Krueger's Cream Ale в магазин в місті Річмонд. 91% пиволюбів броварні схвалили консервоване пиво, що спонукало компанії в Америці та по світу дати зелене світло подальшому впровадженню пива в банках.

До кінця ХІХ ст банки зіграли важливу роль в масовій консервації їжі, але тільки в 1909-го American Can Company зробила першу спробу налити пиво в банки. Вона виявилася безуспішною. Потім був "сухий закон" у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За фото вечірки в Facebook бар позбувся ліцензії

Врешті, в 1933-му, після двох років досліджень, компанія American Can Company розробила бляшанку зі спеціальним покриттям, що запобігає хімічній реакції газованого пива з банкою.

Концепція консервованого пива виявилася складною для продажів, але броварня Krueger подолала початкові застереження і стала першою, яка почала продавати консервоване пиво.

Результат був приголомшливий. Протягом трьох місяців понад 80% дистриб'юторів країни взялися продавати пиво Krueger в банках, а броварня зайняла велику частку пивного ринку. Незабаром конкуренти взяли приклад, і до кінця 1935-го було вироблено і продано більше 200 млн банок пива.

Бляшанки легше складати, вони міцніші, легші та вимагають менше часу для охолодження. В результаті їх популярність зростала протягом 1930-х, а потім ще більше під час ІІ світової війни, коли американські пивовари відправили мільйони банок пива солдатам закордон.

Сьогодні пиво в бляшанках складає половину пивоварної промисловості США з оборотом $20 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Вперше надійшло в продаж пиво в банках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі