субота, 24 грудня 2016 13:40

Влада визнала, що людина не може без інтернету

Влада визнала, що людина не може без інтернету

Канада оголосила високошвидкісний інтернет базовим сервісом, до якого повинен мати доступ кожен громадянин.

Уряд протягом п'яти років виділить на це 750 млн канадських доларів.

"Наше процвітання і майбутнє кожного громадянина вимагає ставити перед собою амбітні цілі. Їх нелегко досягти, і вони коштуватимуть грошей. Але у нас немає іншого виходу", - сказав представник національного телекомунікаційного регулятора країни, CRTC, Жан-П'єр Бле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли в Україні буде 4 і 5G

CRTC встановив нові вимоги до швидкості скачування і завантаження. Усі громадяни повинні мати можливість завантажувати дані зі швидкістю не менше 50 мегабіт на секунду і закачувати їх зі швидкістю 10 мегабіт. Це десятикратне збільшення попередніх норм, прийнятих у 2011 році.

За оцінками регулятора, близько 2 млн канадських сімей, або 18% населення, не мають доступу до швидкого інтернету. До 2021 року, після побудови нових об'єктів інфраструктури, цей показник планують скоротити удвічі - до 9%.

У 2011 році ООН визнала доступ в інтернет одним з фундаментальних прав людини, однак законодавчо це право закріплено лише в декількох країнах, серед яких Естонія, Фінляндія, Греція та Іспанія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До лікаря записуються через інтернет

В Україні понад 60% дорослого населення користується Інтернетом.
Зараз ви читаєте новину «Влада визнала, що людина не може без інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі