субота, 22 лютого 2020 12:19

Вкрали найбільше готівки в історії країни

Вкрали найбільше готівки в історії країни
Бандити заходять у сховище ФОТО: Kent Live

Уранці 22 лютого 2006-го група з щонайменше шести озброєних чоловіків пограбувала сховище банку в Кенті, Велика Британія.

Вкрали 53 млн фунтів. Це стало найбільшим пограбуванням в історії країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці пограбували 23 російські банкомати в Боснії

Операцію добре спланували. Напередодні двоє членів банди переодягнені офіцерами поліції зупинили менеджера сховища Коліна Діксона, коли він їхав поблизу. Примусили вийти з машини і пересісти в їхню. Інші члени банди взяли в заручники його дружину і восьмирічного сина. Відвезли всіх на віддалену ферму. Там погрожували убити, якщо Колін відмовиться співпрацювати.

Діксонів відвезли до сховища. Там Колін показав, як відключити систему безпеки. Бандити зв'язали 14 працівників, завантажили гроші у вантажівку і втекли. Ніхто не постраждав.

Наступного дня затримали чоловіка і двох жінок. Одна намагалася покласти 6 тис. фунтів на депозит. Пізніше всіх відпустили. Загалом арештовували 36 людей. Засудили організатора і виконавців. Отримали від 20 років до довічного.

У німецькому Дрездені, 25 листопада близько 7 ранку невідомі пограбували музей старовинних ювелірних виробів "Зелене склепіння" (Grüne Gewölbe). Зловмисники проникли до музею, розташованому у Дрезденському замку.

Зараз ви читаєте новину «Вкрали найбільше готівки в історії країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі