четвер, 17 червня 2021 14:02

Виявили перший випадок "зеленої цвілі" в людини

Виявили перший випадок "зеленої цвілі" в людини
В Індії вперше зафіксували пацієнта з інфекцією "зеленої цвілі". Фото: accemedin.com

В Індії зареєстрували перший випадок "зеленої цвілі" – аспергільозу.

Про це повідомило видання Times of India.

Інфекцію виявили в 34-річного пацієнта зі штату Мадх'я-Прадеш. Перед цим чоловік два місяці лікувався від коронавірусу й грибкової інфекції.

15 червня його доправили до лікарні Мумбаї з легенями, пошкодженими на 90%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія оновила світовий рекорд за кількістю смертей від коронавірусу за добу

"Це перший випадок захворювання на "зелену цвіль" у штаті. Я не впевнений щодо решти країни", - прокоментував лікар Раві Дозі з Інституту медичних наук Шрі Ауробіндо.

За словами індійських журналістів, раніше про таку хворобу в країні не повідомляли.

Збудником "зеленої цвілі" або аспергільозу є пліснявий грибок із роду Aspergillus. Заразитися ним можна як у приміщенні, так і на відкритому повітрі, вдихнувши спори. Більшість людей щодня вдихають спори аспергіл без будь-яких наслідків. Але люди з ослабленим імунітетом або захворюваннями легень схильні до більшого ризику.

Жителі індійського міста Уттаркаші бачили, як бродячі собаки їли людське м'ясо на березі річки. Деякі трупи були наполовину спалені після того, як їх винесло на берег річки Бхагіратхі. Крематорії країни не справляються з кількістю померлих через хвилю коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Виявили перший випадок "зеленої цвілі" в людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі