середа, 08 серпня 2018 07:45

Військові НАТО випадково випустили ракету над Естонією

Військові НАТО випадково випустили ракету над Естонією
Пілотам-винуватцям випадкового пострілу заборонили літати над країнами Балтії

Винищувач військово-повітряних сил Іспанії Eurofighter під час польоту над Естонією помилково запустив бойову ракету класу "повітря-повітря".

Траєкторія польоту ракети, її місце розташування і стан уточнюються. Її шукають військові, пише естонське видання Luna-Postimees.

У ракети активовано режим самознищення. При помилковому запуску вона вибухає у повітрі. Однак, військові не виключають, що снаряд приземлився.

Командувач ВПС полковник Рійво Валга припускає, що випадково випущена іспанськими ВВС ракета могла полетіти у бік Росії. За словами військового, ракета могла взяти напрям до Печори або на інший бік Чудського озера.

"Росіяни не повірили б, що йдеться про нещасний випадок або випадковість. З цього зчинили би великий скандал", - заявив керівник інституту внутрішньої безпеки Академії внутрішніх справ Ерккі Коорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США запустили ракету Falcon 9 з шістьма тоннами багажу на борту

Пілотів Військово-повітряних сил Іспанії, які помилково випустили ракету над територією Естонії, відсторонили від польотів. Про це розповів міністр оборони Естонії Юрі Луйк, повідомляє Postimees. Їм заборонили літати над країнами Балтії.

Наразі небо Балтії патрулюватимуть португальці, які і замінять іспанців.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що вступ Грузії до НАТО може призвести до нового конфлікту із катастрофічними наслідками.

Зараз ви читаєте новину «Військові НАТО випадково випустили ракету над Естонією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі