вівторок, 27 жовтня 2020 12:55

Вигнали з країни сім'ю, бо погано інтегрувалася за 20 років

Вигнали з країни сім'ю, бо погано інтегрувалася за 20 років
Швейцарія. Ілюстративне фото / Reuters

Сім'я індійців, яка 20 років прожила у Швейцарії, змушена була повернутися до Індії. Чоловіку не продовжили терміну дії посвідки на проживання. Зокрема, виїхати мали двоє дітей, народжених в Альпійській країні.

Адміністративний суд Берна вирішив, що рішення імміграційної влади кантону не продовжувати термін дії посвідки на проживання чоловікові з сім'ї - справедливе. Ця історія спричинила дискусії у Швейцарії, бо двоє дітей віком 16 і 11 років теж змушені залишити країну попри те, що ніколи не жили в Індії. Про це пише видання The Local.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заплатити кожному громадянину по €7 тис. Питання винесуть на референдум

У проханні індійцю продовжити термін дії посвідки на проживання відмовили через низку правопорушень. Його звинуватили в розкраданні, шахрайському банкрутстві та безгосподарності. 2017-го відбув пів року за ґратами за ці правопорушення.

Суд у Берні заявив, що чоловік погано інтегрувався у швейцарське суспільство, а в сім'ї накопичилося забагато боргів. Судді дали можливість відтермінування виїзду лише 16-річній дочці чоловіка, яка розпочала навчання в країні в середині 2019-го.

Суд заявив, що дочка може залишитися в Швейцарії через її особливі обставини за умови доведення достатньої кількості коштів на життя. Суддя заявив, що, хоча видавання посвідки на проживання неповнолітнім - незвичайне явище для швейцарського законодавства, прямо це не заборонено.

Інтеграція - важливий аспект для міграційної влади у Швейцарії під час ухвалення рішення щодо дозволу на проживання іноземцю.

Зараз ви читаєте новину «Вигнали з країни сім'ю, бо погано інтегрувалася за 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі