четвер, 23 серпня 2018 15:28

Відрізали голови і робили тату на згадку - показали портрети чоловіків з племені коньяк
14

Голландський фотограф Пітер Бос, 55 років, зробив серію портретів чоловіків племені коньяк з індійського штату Нагаленд.

Плем'я налічує 230 тис. чоловік. Проживають вони на сході Індії неподалік від кордону з М'янмою. Їхні поселення розташовані на вершинах пагорбів. Тіла коньяки прикрашають татуювання, пише CNN.

Татуювали також обличчя. Це був привілей воїнів, які вижили після конфліктів або набігів ворогів. Тату наносили на обличчя після того, як ворога вбили і відрізали йому голову.

"Я ніколи не відчував страху або загрози - ці люди були дуже привітними, - розповів Пітер Бос. - Ми сприймаємо полювання за головами, як щось зле і грубе. Для них це просто спосіб життя."

Голандський фотограф показав портрети мисливців за головами племені Коньяк
Фото: CNN
Голандський фотограф показав портрети мисливців за головами племені Коньяк
Голандський фотограф показав портрети мисливців за головами племені Коньяк
Голандський фотограф показав портрети мисливців за головами племені Коньяк
Голандський фотограф показав портрети мисливців за головами племені Коньяк

Фотограф-портретист 4 рази приїздив в Нагаленд, щоб зробити фото старіючих мисливців.

"Ці старі чоловіки слабкі, а всередині у них печаль", - описав їх автор фото.

З другої половини ХІХ ст. полювати за головами ці люди припинили. Так відпала необхідність у супутньому ритуалі - татуюванні облич. Пхежін Коньяк, 38 років, правнучка одного з мисливців за головами, протягом чотирьох років документувала всі відомості про культуру свого племені.

"Ці люди - останні носії цієї традиції. Коли вони помруть, вона зникне назавжди", - вважає жінка.

Пхежін Коньяк поїхала зі свого села із 700 чоловік у 4 роки. Вона закінчила монастирську школу в Дімапурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Живуть у різних світах - селяни поділили мову на чоловічу і жіночу

"Я б не написала цю книгу, якби б не здобула освіту", - сказала вона. "Християнство розповсюдилось у Нагаленді дуже швидко. Все змінилось раптово. Шлях від відрізання голів до користування iPad ми пройшли за кілька десятиліть".

Фотографії Пітера Боса яскраво показали, як поєдналося старі традиції і нові винаходи людства у житті цих людей. Чоловіки з бивнями у вухах і сучасному спортивному одязі - такі персонажі його проекту.
Живуть коньяки в будинках із бамбуку і пальмового листя.

"В багатьох домівках є мисливська трофейна стіна з черепами. Щоправда залишились там тільки черепи тварин. Людські черепи тримати там забороняє церква", - розповів фотограф.

Фотограф Рікардо Стакерт, 47 років, протягом трьох років знімав зникаючі бразильські племена. Рікардо професійно займається фотографією вже 29 років. Знімати корінне населення Бразилії почав з 1996 року, коли вперше відвідав плем'я яномані.

Зараз ви читаєте новину «Відрізали голови і робили тату на згадку - показали портрети чоловіків з племені коньяк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі