неділя, 18 серпня 2019 11:37

Від вибуху на весіллі загинули щонайменше 63 людини

Від вибуху на весіллі загинули щонайменше 63 людини
Терорист-смертник підірвав бомбу під час весілля в столиці Афганістану Кабулі. Загинули щонайменше 63 людини. Фото - REUTERS

Під час теракту на весільній церемонії в столиці Афганістану Кабулі загинули щонайменше 63 людини. Понад 180 осіб дістали поранення.

Вибух стався 17 серпня близько 22:40 за місцевим часом в районі, населеному в основному мусульманами-шиїтами. Свідки вибуху розповідають, що бомбу підірвав терорист-смертник, повідомляє BBC.

"Всі вибігли на вулицю, люди кричали і плакали. Протягом приблизно 20 хвилин зал був повний диму. Майже всі в секції для чоловіків або мертві, або поранені. Через дві години після вибуху ще виносили тіла із залу", - говорить про теракт один з гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт на турецькому весіллі здійснила дитина

Прес-секретар міністерства внутрішніх справ Афганістану підтвердив, що в результаті вибуху є жертви серед мирного населення, але уточнив, що подробиці ще невідомі.

Сунітське афганське угруповання Талібан заперечує причетність до вибуху. Жодне інша угруповання не взяло на себе відповідальність за теракт.

Щонайменше 40 людей загинули, понад 60 отримали поранення в результаті теракту на весіллі в Іраку. Поліцейські вважають, що до вибуху причетні бойовики терористичної організації "Ісламська держава".

Зараз ви читаєте новину «Від вибуху на весіллі загинули щонайменше 63 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі