вівторок, 06 серпня 2024 11:13

Верховний суд США не відкладатиме винесення вироку в одній зі справ проти Трампа - Reuters

Верховний суд США не відкладатиме винесення вироку в одній зі справ проти Трампа - Reuters
У США розслідують кілька справ стосовно колишнього президента Дональда Трампа. Фото: gettyimages.com

Верховний суд Сполучених Штатів Америки у понеділок відхилив клопотання штату Міссурі відкласти винесення вироку колишньому президенту Дональду Трампу в Нью-Йорку.

Йдеться про справу щодо виплати грошей за мовчання порнозірці. Про це повідомляє Reuters.

Таке рішення судді ухвалили за позовом штату Міссурі, який стверджував, що справа проти Трампа порушує право виборців, передбачене Конституцією США, почути кандидата в президенти від Республіканської партії.

У травні Трампа визнали винним у фальсифікації ділової документації, щоб приховати виплату $130 тис порнозірці Стормі Деніелс в обмін на її мовчання перед виборами в США 2016 року про сексуальний контакт, який, за її словами, вона мала з Трампом роками раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд у США відмовився закривати справу проти Трампа

Прокурори заявили, що цей платіж був покликаний допомогти Трампу підвищити шанси на виборах 2016 року, коли він переміг представницю демократів Гілларі Клінтон.

Водночас Трамп заперечує, що мав секс з Деніелс. Він пообіцяв подати апеляцію після винесення вироку, запланованого на вересень.

Генеральний прокурор-республіканець штату Міссурі Ендрю Бейлі подав 3 липня позов проти штату Нью-Йорк з проханням до Верховного суду призупинити винесення вироку Трампу і призупинити дію судового наказу про нерозголошення інформації, накладеного на нього суддею штату Нью-Йорк Хуаном Мерчаном.

Видання нагадує, що судові спори між штатами подають безпосередньо до Верховного суду.

Бейлі стверджує, що кримінальна справа проти Трампа порушує право жителів Міссурі, згідно з Першою поправкою до Конституції, "вислуховувати і голосувати за бажаного кандидата в президенти".

"Замість того, щоб дозволити кандидатам у президенти проводити кампанію, спираючись на їхні власні заслуги, радикальні прогресисти в Нью-Йорку намагаються сфальсифікувати вибори 2024 року, ведучи пряму атаку на наш демократичний процес", – заявив Бейлі, подаючи позов до суду.

Окрім того, генеральні прокурори-республіканці з Флориди, Айови, Монтани та Аляски подали до Верховного суду заяву на підтримку позову Міссурі.

Нещодавно суддя штату Флорида Ейлін Кеннон постановила закрити федеральну справу проти Дональда Трампа щодо неналежного зберігання секретних документів.

Йдеться про одне з чотирьох кримінальних проваджень щодо кандидата у президенти США.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд США не відкладатиме винесення вироку в одній зі справ проти Трампа - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі