Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2019 09:22

Велика Британія вимагає переглянути повернення Росії до ПАРЄ

Велика Британія вимагає переглянути повернення Росії до ПАРЄ
Реакція влади Росії на мирні демонстрації суперечить Конвенцію про права людини. Фото: Reuters

Глава британської делегації в ПАРЄ Роджер Гейл запропонував переглянути повернення Росії до Асамблеї через масові затримання та побиття демонстрантів на протестах у Москві.

Відповідну заяву депутата-консерватора виклав у своєму Facebook постійний представник Великої Британії у Раді Європи Крістофер Івон.

"Лише кілька тижнів тому ПАРЄ проголосувала, щоб відновити права Федерації, і вже зрозуміло, що Росія не має наміру виконувати свої зобов'язання і підкорятися стандартам ПАРЄ. Я сподіваюся, що Комітет міністрів розгляне це питання у вересні. І нам потрібно буде повернутися до нього, коли ПАРЄ збереться на свою фінальну пленарну сесію на початку жовтня. Картини, які ми спостерігали, є неприпустимими й нечуваними", - підкреслив він.

Європейські політики переконані, що реакція влади Росії на мирні демонстрації суперечить Конвенції про права людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення Росії до ПАРЄ - це помилка: Волкер розповів про майбутнє агресора

"Телевізійні сюжети показують, що методи, які використовуються для "підтримання порядку" під час передвиборчого етапу виборів до Московської міської думи, є зовсім непропорційними до будь-якої загрози для громадського порядку. Жорстокість, із якою чоловіки використовують кийки, які можуть не бути звичайними офіцерами поліції, однозначно вкрай неприпустима у будь-якому цивілізованому суспільстві. РФ порушує Конвенцію про права людини, і реакція на мирні демонстрації чітко показує, чому переважна більшість членів делегації парламенту Великої Британії продовжила чинити опір щодо відновлення прав російській делегації. Підтримала збереження санкцій доти, поки Росія не почне дотримуватися положень Конвенції", - каже Гейл.

Парламентська Асамблея Ради Європи 26 червня повернула російську делегацію без жодних санкцій. Підтримали резолюцію 116 депутатів, 52 проголосували проти і 15 - утрималися. ПАРЄ визнала порушення принципів організації з боку Росії, але обмежилася закликом виконати 5 вимог. Щодо України одна - звільнити 24 українських моряка.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія вимагає переглянути повернення Росії до ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути