вівторок, 13 грудня 2022 21:31

Велика Британія наклала санкції на 12 російських воєначальників

Велика Британія наклала санкції на 12 російських воєначальників
Лондон наклав санкції на причетних до обстрілів України. Фото: Pexels

Велика Британія запровадила санкції проти 12 російських воєначальників, причетних до ракетних ударів по Україні.

Обмеження наклали і на іранських бізнесменів, які беруть участь у виробництві та постачанні військових безпілотників. Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Великої Британії

Під санкції потрапили 12 російських старших командирів. Серед них генерал-майор Роберт Баранов. Розслідувачі Bellingcat ідентифікували його як командира підрозділу, відповідального за програмування та націлювання російських крилатих ракет по Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ повідомили про 30 росіян, які наводили ракети по Україні

"Велика Британія підтримує Україну. Сплановані атаки російських військ на міста та невинних мирних жителів в Україні не залишаться без відповіді. Іранський режим усе більше ізольований перед обличчям оглушливих закликів до змін з боку власного народу та укладає мерзенні угоди з Путіним у відчайдушній спробі вижити" – сказав міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Єврокомісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти Росії 7 грудня. Тоді ж президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла подробиці обмежень, які увійшли в новий пакет.

До санкційного списку пропонують додати близько 200 фізичних осіб та компаній, серед яких військові, представники оборонпрому, члени Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори й політики. Єврокомісія також пропонує санкції проти ще трьох російських банків та додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія наклала санкції на 12 російських воєначальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі