субота, 11 липня 2020 02:11

Вчені навчилися діагностувати коронавірус по голосу хворого пацієнта

Вчені навчилися діагностувати коронавірус по голосу хворого пацієнта
Фахівці аналізували записи голосів знаменитостей. Фото: Reuters

Дослідники Массачусетського технологічного інституту виявили новий спосіб діагностики коронавірусу по голосу.

Дослідження опублікували в журналі IEEE Open Journal of Engineering in Medicine and Biology.

Так, вченим вдалося встановити, що під час зараження Covid-19 у зв'язку з ураження повітряних шляхів різноманітність звукових сигналів, які можуть виробляти голосові зв'язки скорочується. Це пояснюється тим, що голос людини залежить від дихання і при будь-яких проблемах з легенями з'являються відмінні риси голосу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зменшилась кількість регіонів, не готових до послаблень карантину

У ході дослідження фахівці аналізували записи голосів знаменитостей, до інфікування і після того як вони захворіли коронавірусом.

Дослідники наголошують на тому, що вони використовували зразки голосів всього лише п'яти осіб. Вони також зауважили, що це тільки перші стадії дослідження, а для подальшого вивчення даного питання необхідно продовжувати.

Наразі, у світі від коронавірусної хвороби Covid-19 померли 554 304 осіб, одужали 6 707 030 людей. Загалом підтверджено 12 232 745 випадків захворювання. Лідером за кількістю хворих залишаються США – 3 114 746 випадків, в Бразилії зафіксовано 1 755 779 хворих, Індії – 767 296 випадків, в Росії – 706 240, в Перу – 316 448.

Зараз ви читаєте новину «Вчені навчилися діагностувати коронавірус по голосу хворого пацієнта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі