середа, 28 жовтня 2020 07:32

Ватикан планує змінити формат святкування Різдва

Ватикан планує змінити формат святкування Різдва
Традиційні благословення "Urbi et Orbi" відбудуться з центрального балкона Собору Святого Петра 25 грудня. Фото: Reuters

Ватикан може змінити формат цьогорічного святкування Різдва Христового. Усі урочистості за участі Папи Римського Франциска транслюватимуться онлайн, оскільки через пандемію Covid-19 публіка не зможе бути на них присутньою.

Про це у вівторок повідомив представник посольства Німеччини у Ватикані, передає "Європейська правда" із посиланням на низку ЗМІ.

Посольства при Святому Престолі вже поінформували про "закритий формат, без присутності дипломатичного корпусу".

Урочисті меси з обмеженою кількістю запрошених зазвичай відбувалися в Соборі Святого Петра щороку 24 грудня. Але традиційні благословення "Urbi et Orbi" відбудуться з центрального балкона Собору Святого Петра 25 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський вперше з початку пандемії вдягнув захисну маску

Папа Римський Франциск вперше в історії призначив кардиналом афроамериканця. Ним став архієпископ Вашингтона Вілтон Грегорі. Також назвали імена ще 12 нових кардиналів. Вони в майбутньому будуть мати право обирати нового понтифіка.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан планує змінити формат святкування Різдва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі