середа, 25 квітня 2018 02:38

В Угорщині розповіли про "три удари", які завдала їм Україна

В Угорщині розповіли про "три удари", які завдала їм Україна
Угорщина вимагає від України відкласти реалізацію закону про освіту. Фото: azərtac

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто розповів, що очікує найближчим часом чергове загострення у відносинах з Україною.

Про це Сійярто заявив у вівторок в Будапешті, повідомляє 24tv.ua.

Міністр наголосив, що Україна завдала Угорщині "три удари".

"Першим ударом" став закон "Про освіту", який нібито "значно обмежив права національних меншин у використанні рідної мови". Він стверджує, що Україна досі не розпочала переговори з угорською нацменшиною Закарпаття, незважаючи на міжнародний тиск.

"Другим ударом" угорський міністр вважає визнання неконституційним мовного закону Ківалова-Колесніченка. Також, за його словами, зараз в українському парламенті є три нових пропозиції законопроектів, "кожна з яких гірша за іншу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася реакція МЗС на погрози Угорщини

Глава МЗС Угорщини розповів, що "третій удар" полягає в тому, що президент України закликав ухвалити закон про покарання за подвійне громадянство, вважаючи, що воно становить загрозу національній безпеці.

Нагадаємо, Угорщина вимагає від України відкласти реалізацію закону про освіту до 2023 року та вимагає внести зміни до нього. Так, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що якщо українська влада відкине зауваження Будапешту, то Угорщина буде блокувати важливі для Києва зустрічі на рівні Європейського Союзу та НАТО.

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині розповіли про "три удари", які завдала їм Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі