неділя, 29 вересня 2024 09:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У Швеції назвали основу тривалого і справедливого миру в Україні

У Швеції назвали основу тривалого і справедливого миру в Україні
Міністр закордонних справ Швеції Марія Стенергард виступила на Генасамблеї ООН. Фото: gettyimages.com

Тривалий і справедливий мир в Україні має ґрунтуватися на дотриманні територіальної цілісності.

Інакше, Росія продовжуватиме намагання підпорядковувати собі інші країни. Про це під час виступу на Генасамблеї ООН сказала міністр закордонних справ Швеції Марія Стенергард, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це Росія почала неспровоковану агресію": міністр оборони Швеції висловився про операції ЗСУ на території РФ

"Принцип територіальної цілісності й суверенітету усіх держав мусить стати основою всеосяжного, справедливого й тривалого миру в Україні. Це було підтверджено під час Саміту миру у Швейцарії у червні, до якого долучилися близько 100 національних делегацій з усіх материків", - зазначила міністр.

За її словами, у разі, якщо члени Ради Безпеки дозволять пожинати плоди агресії, керівництво РФ продовжить намагатися підпорядковувати інші держави своєму правлінню.

Стенергард додала, що непохитна підтримка Швеції зусиль України із відновлення суверенітету і територіальної цілісності буде тривати стільки, скільки необхідно.

Швейцарія висловила підтримку так званій "мирній ініціативі" Китаю та Бразилії щодо війни в Україні, попри відсутність у ній згадок про Статут ООН та територіальну цілісність України.

У МЗС України заявили, що розчаровані таким кроком Швейцарії. Наголосили, що потреби у створенні додаткових форматів та платформ для обговорення шляхів досягнення миру для України немає, адже формула миру надає повний інструментарій та відповідні майданчики для обговорення всіх ідей

Зараз ви читаєте новину «У Швеції назвали основу тривалого і справедливого миру в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі