середа, 05 січня 2022 15:16

У Польщі спростили працевлаштування для українських заробітчан

У Польщі спростили працевлаштування для українських заробітчан
Президент Анджей Дуда підписав закон, що спрощує працевлаштування для українських заробітчан / Reuters

Президент Польщі Анджей Дуда підписав зміни до законів, які спрощують працевлаштування для іноземців, зокрема, українців.

Про це йдеться на сайті польського президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща оформила будівництво "стіни" на кордоні з Білоруссю за $400 млн

Згідно зі змінами, громадяни України та ще п'яти країн зможуть працювати у Польщі не шість місяців, як зараз, а два роки без дозволу на роботу, але на підставі декларації про доручення роботи. Досі декларація про доручення роботи іноземцю дозволяла працевлаштування протягом шести місяців на рік, а отримання наступної вимагало піврічної перерви.

Нові норми передбачають спрощення процедури отримання дозволу на тимчасове чи постійне проживання та оцифрування цього процесу.

Від іноземця при поданні заяви на "карту перебування" більше не вимагатимуть задокументованого місця проживання у Польщі та постійного джерела доходу. Замість цього вистачить інформації, що заробіток іноземця не менший від мінімальної зарплати у Польщі. Підтвердити своє соціальне забезпечення громадянин України зможе, надавши лише договір про працевлаштування з вказаною зарплатою.

Нові правила почнуть діяти через 14 днів після їх публікації, орієнтовно у другій половині січня.

1 січня 2022 року Польща розпочала річне головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Країна-сусідка обіцяє зосередитися на питанні України.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі спростили працевлаштування для українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі