четвер, 16 грудня 2021 14:57

У першій половині 2022 року "Північний потік-2" не сертифікують – німецький регулятор

У першій половині 2022 року "Північний потік-2" не сертифікують – німецький регулятор
Частина трубопроводу "Північний потік-2" на ділянці берегового примикання у німецькому Любміні / Reuters

У першій половині 2022 року рішення щодо сертифікації "Північного потоку-2" не буде.

Про це заявив голова німецького регулятора Bundesnetzagentur, який відповідає за сертифікацію, Йохен Гоманн, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У разі російської агресії проти України "Північний потік-2" варто негайно згорнути", - глава найбільшої фракції Європарламенту

Трубопровід побудований для транспортування російського газу безпосередньо з Росії в Німеччину в обхід України, через яку нині рухається газ. Проте поки що невідомо, коли почнеться постачання.

Минулого тижня міністерство закордонних справ Росії висловило сподівання, що газопровід сертифікують навесні.

Bundesnetzagentur повідомило, що операційна компанія Nord Stream 2 розпочала процес створення дочірньої компанії в Німеччині відповідно до вимог німецького законодавства. У листопаді вони тимчасово зупинили процес сертифікації в очікуванні створення дочірньої компанії.

Цей процес уже розпочали, сказав Гоманн. Додав, що період перевіряння відновлять щойно Nord Stream AG надасть необхідні документи.

Nord Stream 2 заявила, що почала створення дочірньої компанії, щоб відповідати всім правилам і нормам.

США сприятиме блокуванню "Північного потоку-2" у разі відкритого вторгнення Росії в Україну, заявила заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд на слуханнях у Комітеті сенату США із закордонних справ.

Зараз ви читаєте новину «У першій половині 2022 року "Північний потік-2" не сертифікують – німецький регулятор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі