середа, 23 червня 2021 04:45

В ООН заявили про високий ризик використання ядерної зброї

В ООН заявили про високий ризик використання ядерної зброї
ООН занепокоєна накопиченням ядерного потенціалу. Фото: www.ar25.org

ООН відзначає збільшення значущості ядерної зброї в національних стратегіях.

"Ризик використання ядерної зброї в результаті навмисних дій або через прорахунки є найвищим з моменту холодної війни", — заявила заступник генсека організації Ідзумі Накаміцу, пише РІА Новини.

Подібні перспективи турбують ООН.

Серед причин — нарощування багатополярного ядерного порядку, регіональну напруженість і гонитву озброєнь.

"Ми спостерігаємо відсутність діалогу, зниження прозорості. Режим контролю над озброєннями продовжує руйнуватися", — зауважила Накаміцу.

Найбільшу небезпеку становить ризик невірного сприйняття сигналів сторін і ескалації, підкреслила заступник генсека організації. За її словами, найкращим рішенням для усунення ядерних ризиків буде ліквідація подібних озброєнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія та США нарощують ядерне озброєння

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден і його колега Володимир Путін домовилися про неможливість ядерної війни.

Нагадаємо, на території тимчасово окупованого Кримського півострова Російська Федерація готується до розміщення ядерної зброї. Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, дії Росії на включеному півострові несуть загрозу як для України, так і для Туреччини та всього континенту.

Зараз ви читаєте новину «В ООН заявили про високий ризик використання ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі